Jednym z obszarów przy przygotowaniu kursu szkoleniowego są przerwy na kawę zwykle zwane jako: przerwa kawowa. typowo organizowane są dwie w przebiegu dnia szkoleniowego i pozwalają one trenowanym osobom „rozprostować kości".
Podczas standardowej przerwy na kawę i herbatę, obsługa sali szkoleniowej zapewnia kawę, herbatę, soki oraz wodę. W zasadzie zawsze kładzione na stole są drobne coś do przegryzienia oraz pospolite ciastka.
Uczestnicy szkoleń zwykle dostrzegają przerw na kawę jako istotnego wkładu do czasu treningu. Nie zauważają, gdyż niczym one szczególnie nie wysuwają się przed inne i to bez znaczenia w jakim hotelu zaplanowane trening.
Można znaleźć jednak sytuacje gdzie firma usługowa HR nie tylko dba o odpowiednie wyposażenie sali szkoleniowej jak również wkłada maksimum aktywnośći do organizacji obiadu i przerywników na kawę. W tej sytuacji zwykle przerwy traktowane są zwykle w postaci ciągłych przerw na kawę.
W sytuacji takich przerywników w szkoleniu owoce, przekąski, soki, kawa herbata, ciastka itp. stale są dodawane przez obsługę centrum szkoleniowego i są w zasięgu dla uczestników kursu przez cały czas trwania treningu. Znacząco poprawia to nastrój wśród trenowanych osób szkolenia i ten sposób wzmacnia efekty biznesowe prowadzonych szkoleń.
Inne blogi: Blog 1 Blog 2 Blog 3 Blog 4
Słowa kluczowe: organizacja szkoleń, usługi hr, organizacja procesu szkoleniowego, efekty biznesowe szkoleń, sala szkoleniowa, przerwa kawowa, przerwa na kawę, katering, catering, uczestnicy szkoleń
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz